Picasso Lochristi

2007 – 2016
Na het feit dat Ben, Dorien en Martin het café overnamen eind 2006, is het café uitgegroeid tot een waar begrip in de regio en dit zowel voor jong als oud. Senioren komen er overdag rustig van hun koffie genieten, voetbalsupporters komen er naar hun favoriete ploeg komen kijken op één van de vele schermen, ouders met kinderen kunnen er genieten van ons achterterras met speeltuin, alsook jongeren die er op vrijdagavond komen feesten tot in de vroege uurtjes!

Na een 4-tal jaar een eigen dancing uitgebaat te hebben (The Replay en Club Two), vonden Ben en Martin dat het tijd was voor iets nieuws. Toen we via een toeval vernamen dat de Picasso over te nemen was, twijfelden ze dan ook geen moment! Dorien had net haar hogeschoolstudies achter de rug, en was nog werkzoekende. Ze besloot mee te helpen in het café tot ze ‘iets anders gevonden had’. 2 maanden later (maart ’07) kwamen Ben en Martin in het Big Brotherhuis terecht, wat direct een boost gaf aan de zaak! Het water stond er meermaals tot aan de enkels na een waterfeestje, afterparty’s van het feestpaleis liepen vaak uit tot maandagmorgen 7u, en gedurende het eerste jaar kwam er ook een wekelijkse markt op dinsdag waardoor ook de sluitingsdag er aan moest geloven! In 2015 en 2016 werd de Picasso overigens verkozen tot beste café van Vlaanderen in een wedstrijd van Het Nieuwsblad, en eindigden we op een derde plaats in Vlaanderen.

Modern bruin café

2017 – nu
Na 10 jaar uitbating was het café serieus uitgeleefd en besloten we het te verbouwen en uit te breiden. Resoluut werd gekozen voor een ‘modern bruin café’, waarin zowel jong en oud zich thuis kunnen voelen. In december 2016 was het zover, Picasso vond zichzelf terug uit en een gaf zichzelf een totaal nieuw elan. Sindsdien word op vrijdag ook een vaste dansavond met discobar ingericht. Vandaag de dag zijn de ‘Picasso Fridays’ gekend tot ver buiten Lochristi, met de beste all-round music van vroeger en nu. Sinds oktober 2019 is het feestgedruis verplaatst naar de feestzaal, waardoor het café terug toegankelijk is voor degenen die rustig iets willen drinken op vrijdagavond.